Aramızdan Ayrılanlar

KAYBETTİKLERİMİZ
KAYBETTİKLERİMİZ
Çağrı Güler Mustafa Baykut M. Ali Güneş Urus Kemal Gülsüm Çakıl Ayşe Ibrık Hüsne Zorkun Bağdat Elmas Emine Güler Dursun Sivri Havva Rande Cennet Mağara Hüsne Berk Hortlu Hacı Vakkas Kaya Kazakçı Yusuf Yusuf Kırıcı Mustafa Dinler Semerci Durdu Emine Yarbaş Mercen Yıldızlı Mahmut Ali Sultan Karagöz Elif Dolgun Ramazan ve Ülkü D.Şehitleri Emine Kozak Ambarcı Elif Doruk Ali Fatık Onaran Ahmet Dinler Osman Ahmet Zeynep Gök Hasan Dilbaz Hanifi Kekil Mısto Hüseyin Ömer Çirkin Zeynep Nurhak Sinan Dolgun Azzıkçı Ali Hava Kekeç Ümmusün Mehmet H.Kökenöz Ayşe Kökü Hanım Tükel Mehmet Aygörmez Elif Aygörmez Ayak Cuma Mehmet Yalçın Hatice Sarıaltun Beser Mustafa Recep Mehmet İmam Cuma Ayşe Kınalı Mehmet Koca Ayşe Karabıyık Ayşe Demir Nalbant Hasan Ahmet İğde Bömrklü Onbaşı Mehmet Havuç H.Temizyürek M.Onaran E.Çetinkaya Cengiz Sümbül Fatma Berker U.Ahmet Gök Fatih Yakar ve Eşi Hasan Arı ve Eşi M.Ali Arı Hatice Yıldızlı Fahri Yıldızlı İsrafil Yıldızlı Abdurahman Çolak ve Eşi Alırza Ünal Kızı emine Mehmet Kardeş ve Eşi Akif Kuş Fatma ve Merve Koca Furkan ve Nursel Mehmet Dilik ve Eşi Ayşe Dilik Teslime Dilik Ayşe Dilik Salman Malkoç Beser Malkoç Fadime Malkoç Esin Malkoç Beser Mıstık Kasım Zorkun Duran Tekin İbrahim Kozak Nurgül Kozak Canan Kozak Cansu Kozak Enes Kozak Edanur Çalışkan Elif Yeşil Emre Çalışkan Gülsüm Çalışkan Hatice Sivri İsa Filiz Mehmet Canlı Mehmet Çadır Muzaffer Deşir Nursel Hasırcı Ramazan Kırıcı Salman Erinci Yakup Zorkun Yusuf Kelle LİNK ADI Cahal Berk Ebili Berk Mehmet Berk Ökkeş Berk Mıstık Berk Ayşe Berk Selver Berk

15 Eyl 2015

AHMET ALTUN KİMDİR?

                     AHMET ALTIN KİMDİR?
   Ahmet Altun lakabına (mardan) derler. Lakabıyla ünlü biridir. Babası İbrahim, annesi Havva’dır.
   1934 Yılında Çağlayancerit Köyünde doğar. Küçük yaşta babasını kaybeder. Demirciliğe meraklıdır. Bir müddet demirci ustalarının yanında çıraklık yapar.
   1950 yılında Karaveli Ali’nin kızı Ümmü ile evlenir. Askere gitmeden bir kızı dünyaya gelir.
   1955 Yılında askere gider. Dört yıl askerlik yapar. Askerde oğlunun dünyaya geldiğini öğrenir.
   Ahmet Altun iyi bir demirci iyi bir silah ustasıdır. Komutanları tarafından sayılır sevilir. Askerlerin bozulan silahların tamir eder. Askerliği biter, köyüne döner. Taş köprünün bitişiğine bir demirci dükkânı yaptırır, çalışmaya başlar. Elinden gelmeyen yoktur.  Köyde en iyi demirci olarak üne kavuşur. Demirciliğin yanı sıra çakmaklı tüfek, çifte ve kırmalı silahlar yapar.
   1962 Yılında adı bir cinayete karışır. Yakalanarak cezaevine gönderilir. On üç yıl hüküm giyer. On bir yıl ceza evinde yatar, bir ara cezaevinden firar eder, Çok sürmez yakalanır. Cezasının iki yılı affa gider. Cezaevinde silah tamirciliği, fotoğrafçılık, radyoculuk yaparak ekmek parasını kazanır. Ahmet’ in eşiyle, çocuklarıyla, arası açık olduğu halde. Birde yaşlı annesi vardır. Kadın kendisine bile bakamaz. Yinede eşi Ümmü hem kayınvalidesine bakar hem Ahmet’e harçlık gönderir.
   1973 Yılında cezaevinden çıkar. Köydeki evinin yanına bir dükkân yaptırır. Cezaevindeki sanatını sürdürür. Ayrıca mavzer, tabanca gibi silahların yenilerini yapar. Çok sürmez. İstemezleri tarafından ihbar edilir. Tekrar cezaevine girer. Üç beş ay yatar çıkar.
  1975 Yılında dev bir jeneratör alır, köye elektrik verir. Fakat kimseden elektrik parası alamaz. Elektrik işinden çok zarar eder. Bu defa kendisine bir ortak bulur, Evinin bitişiğine değirmen için bir mekân yaparlar. Değirmenin taşlarını kendisi yapar. Jeneratörü değirmenin elektriğinde kullanır. Değirmen faaliyete geçer. Bir müddet çalıştırırlar. Sonunda ortağı ile anlaşamayıp. Değirmeni kapatırlar, eski işlerine devam eder.
   Eşi Ümmü Hatun çalışkan ve yiğit bir kadındır. Evinde ip dokuma tezgâhı vardır. Çul çuval dokuyarak çocuklarının geçimini sağlar. Bir oğlu, dört kızı vardır. Oğlunu okutur, öğretmen olur. Beş çocuğunu da evlendirir. Babasından düşen tarlasını parselletip arsa olarak çocuklarına verir. Kimi ev yapar, kimi bahçe olarak kullanır. Eşinin beş evladına hiçbir faydası olmamıştır. Olanca sıkıntıları çeken Ümmü Hatun 1994 Yılının Haziran Ayında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeder.    
    Ahmet 1993 Yılında Zöhre Şahin ile evlenir. Yeni eşinden İki oğlu, bir kızı dünyaya gelir. 2004 Yılında eşine resmi nikâh yaptırır. Tarlasını, bahçesini, evini ve iş yerlerinin tapılarını yeni eşi Zöhre’nin üzerine verir.
    Diğer evlatlarına miras bırakmaz. Evlatları gururuna yedirip davacı olmazlar. Vefatından sonra, önceki evlatları babamız bize babalık yapmadıysa biz ona evlatlığımız yapalım diyerek cenaze defin işlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Toplam beş kızı, üç oğlu, yirmi iki torunu, yirmi sekiz torununun torunu vardır.1934 Yılında doğan Ahmet Altun 2013 Yılının Nisan Ayında vefat eder.
-------------------

NOT: Resimde elinde gördüğünüz Mavzeri kendisi yapmıştır.


Hiç yorum yok: